Stichting BBD

De Stichting Blaricumse Bevrijdingsdagen is een een initiatief van Camiel Hofstee en Erik Joosen ondersteund door de gemeente Blaricum en het Konvooi Gooi Bevrijd.

Het doel van de stichting is het in leven houden van de herinnering aan de tijd waar in onze vrijheid moest worden bevochten en aan de militairen die daar toe offers voor hebben gebracht.

De stichting bereikt dit door elk jaar, tussen 2 en 9 mei, het militaire konvooi en veteranen te ontvangen en alle inwoners, jong en oud, uit te nodigen de bevrijding mee te beleven en te verrichten al wat hiermee verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn. Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting. De stichting beoogt het algemeen nut. De stichting heeft geen winst oogmerk.

KvK: 73792721 

Ontstaan Stichting

 

In augustus 2017 leek het er sterk op dat op 5 mei 2018 het prachtige Konvooi Gooi Bevrijd met 75 voertuigen en motoren het mooie dorp Blaricum op 5 mei niet zou aandoen. Inwoner Camiel Hofstee vond dat een grote gemiste kans dus hij besloot het konvooi dan maar op eigen kosten zelf naar Blaricum te halen. Nadat hij de vergunning rond kreeg bij de gemeente en het Konvooi kon overhalen toch op 6 mei te komen besloten Erik Joosen en zijn vrouw Marita, als uitbaters van het Vitus gebouw,  om het horeca gedeelte hiervan op zich te nemen. Later sloot ook de gemeente zich aan en toonde zich verheugd met dit burgerinitiatief. Met behulp van een aantal donateurs ontstond Vrienden van het Gooi Bevrijd wat in januari 2019 een stichting is geworden met de naam “Blaricumse Bevrijdingsdagen”. Het evenement werd op de zonovergoten 6de mei een groot succes met vele bezoekers. Genoeg redenen dus om er in de komende meidagen weer een mooi feest en herdenking van te maken. Dit jaar zal het evenement weer worden opgeluisterd met een optreden van Big Band Blow die ’s avonds op het Oranjeweitje in de stijl van Glenn Miller hun repertoire ten gehore zal brengen. Dat wordt aangevuld met muziek van Vera Lynn, de Andrew Sisters en zelfs Frank Sinatra. Voor alle ouderen onder ons die dit feest van herkenning graag willen mee maken zijn er speciale zitplaatsen gereserveerd.